Uw internetsnelheid online testen – Adsl, glasvezel, wat is mijn internetsnelheid?


Wat is mijn internet snelheid?

Vraagt u zich regelmatig af hoe het komt dat uw internetsnelheid zo langzaam is? Downloaden gaat traag en uploaden duurt veel te lang? Dan is het misschien goed om uw internetsnelheid een keer te testen. Op het internet zijn talloze websites te vinden die uw internetsnelheid gratis voor uw meten, of uw nou kabel, adsl of glasvezel heeft. Ook zijn er verschillende programmaatjes die u kunt installeren op uw computer die uw internetsnelheid meten. Op deze blog worden de verschillende internetsnelheidsmeters vergeleken en ook internetproviders worden vergeleken en getest.

We zullen verschillende aanbieders van internetsnelheidstesten vergelijken.

 • Wat-is-mijn-internet-snelheid.nl – Een snelheidstest gebaseerd op de snelheidstest van Speedtest.net. Betrouwbaar, simpel en overzichtelijk.
 • Speedtest.net¬†- Een uitgebreide, overzichtelijke en mooie speedtest. Na het laden van de pagina drukt u op de groene knop: test starten. Hierna zal de test starten, bovenin staat aangegeven wat uw ping-snelheid, downloadsnelheid en uploadsnelheid is. Meer uitleg over deze begrippen kunt u hieronder vinden. Speedtest.net is ook beschikbaar als mobiele app. Als u een iPhone, iPod of iPad heeft gaat uw naar de App Store van Apple en zoekt u naar speedtest.net. Heeft u een android-telefoon dan is de app te vinden in de Google Play Store.
 • Speedtest.nl – Een Nederlandse internet-snelheidstest die veel gebruikt word. De nauwkeurigheid valt wat tegen dus is het aan te raden de test meerdere keren te doen en het gemiddelde resultaat te nemen.

Providers – De verschillende Nederlandse providers hebben ook internetsnelheidstesten.

 • Kpn – Kpn heeft een wat eenvoudige test, klik hier voor de test van Kpn
 • Ziggo – Ziggo heeft een redelijk uitgebreide test, vergelijkbaar met speedtest.net, klik hierHier
  voor de Ziggo test
 • Upc – Upc heeft ook een testtool, klik hier voor de Upc internetsnelheidtest

Veelgestelde vragen over het meten van internetsnelheid.

Wat wordt er precies getest in zo’n internetsnelheidtest?

In een speedtest voor uw internet worden de onderstaande factoren getest.

 • Downloadsnelheid: de snelheid waarmee sites en bestanden op het internet geladen worden. Hoe hoger het getal, hoe beter uw snelheid.
 • Uploadsnelheid: de snelheid waarmee uw computer gegevens naar het internet toestuurt. Hoe hoger het getal, hoe beter uw snelheid.
 • ping: de snelheid waarmee de internetserver reageert als je computer een verzoek om uploaden, dan wel downloaden stuurt. Hoe lager het getal hoe beter uw snelheid.

Ik krijg elke keer een ander resultaat hoe komt dat?

De belangrijkste reden waarom de resultaten verschillen is het wisselen van server en de belasting van de server. Als er veel speedtests tegelijk worden uitgevoerd krijgt u waarschijnlijk een lager resultaat.

Mijn provider belooft mij een veel hogere snelheid dan ik meet.

Als de door de provider aangegeven snelheid inderdaad veel hoger ligt dan een snelheidstest aangeeft is het goed om eens bij uw provider na te gaan hoe dit komt.


 

Social tagging: > > > > > > > >

2 Responses to Uw internetsnelheid online testen – Adsl, glasvezel, wat is mijn internetsnelheid?

 1. Groet, H says:

  Hoe kan het dat is recht heb op 10 downloaden en slechts 5 krijg

Leave a Reply